دامنههای اینترنتی یکی از ارزشمندترین داراییها به شمار میآیند و انتخاب دامنهای مناسب میتواند تأثیر مستقیم بر موفقیت یک کسبوکار یا برند داشته باشد که در این میان، اصطلاح دامنه پرمیوم یا همان Premium Domains به دامنههایی اطلاق میشود که به دلیل ویژگیهای خاص خود، ارزش بیشتری دارند و برای استفاده در وبسایتها و برندهای خاص، مورد تقاضای زیادی هستند؛ این دامنهها معمولاً کوتاه، بهیادماندنی و مرتبط با یک کلمه یا عبارت پرجستجو هستند و به همین علت در این مقاله، به بررسی مفهوم دامنه پرمیوم، انواع آن، مزایا و نحوه خرید آن میپردازیم تا به شما کمک کنیم ارزش واقعی این دامنهها را بهتر درک کنید.
دامنه پرمیوم چیست؟ و چه کاربردی دارد؟
دامنه پرمیوم به دامنهای گفته میشود که به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد خود، از قیمت بالاتری نسبت به دامنههای عادی برخوردار است و این ویژگیها میتوانند شامل کوتاهی دامنه، خوانایی بالا، ارتباط مستقیم با کلمات کلیدی مهم، یا جذابیت بالای آن برای برندها باشند؛ دامنههای پرمیوم معمولاً از قبل ثبت شدهاند و به فروش مجدد گذاشته میشوند، اما برخی از آنها به صورت مستقیم توسط رجیسترارهای معتبر به عنوان دامنه پرمیوم ارائه میشوند.
کاربرد دامنه پرمیوم (Premium Domain) چیست؟
کاربرد دامنههای پرمیوم بسیار گسترده است که شامل برندهای بینالمللی که به دنبال تقویت هویت آنلاین خود هستند میشود تا استارتآپهایی که میخواهند از ابتدا تأثیرگذار باشند؛ در واقع یک دامنه پرمیوم میتواند به جذب کاربران بیشتر، افزایش اعتبار برند و بهبود رتبه در موتورهای جستجو کمک کند؛ به علاوه دامنههای ویژه یا همان پرمیوم به دلیل این که کوتاه هستند و خیلی در ذهن میمانند، به مخاطبین شما کمک میکنند تا خیلی به سایت شما بازگردانند و در میزان فروش خدمات و محصولات شما تأثیر ویژه و مستقیم دارند.
انواع دامنه پرمیوم
دامنههای پرمیوم در انواع مختلفی دستهبندی میشوند که هر کدام با توجه به ویژگیهای خاص خود، برای مخاطبان متفاوتی جذابیت دارند که به عنوان مثال، میتوان به دامنههای کوتاه اشاره کرد که معمولاً شامل یک یا دو کلمه کوتاه و بهیادماندنی هستند و همانطور که گفته شد، وقتی کاربر اسم شما را حفظ شود، دیگر به جز شما انتخابی نمیکند؛ دامنههایی از جمله Food.net یا Car.com از این دسته هستند؛ البته دستههای دیگری نیز وجود دارند که در ادامه به آنها میپردازیم.
- دامنههای کلمات کلیدی: این دامنهها شامل کلمات یا عباراتی هستند که جستجوی زیادی دارند و مستقیماً با یک صنعت یا موضوع مرتبط هستند مانند com
- دامنههای مرتبط با برند: این دسته شامل دامنههایی است که پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به یک برند دارند، مانند دامنه com
- دامنههای انحصاری پسوند جدید: برخی دامنهها به دلیل استفاده از پسوندهای جدید و جذاب مانند دامنه host یا shop
- دامنههای جغرافیایی: دامنههایی که با یک منطقه یا کشور خاص مرتبط هستند، مانند دامنه ir
مزایای دامنه پرمیوم
استفاده از دامنه پرمیوم میتواند مزایای متعددی برای صاحبان وبسایتها و برندها داشته باشد و قطعاً به یاد ماندن اسم دامنه تنها مزایای آن نیست! بله درست شنیدید که این دامنهها به قدری ویژگی اختصاصی دارند که شاید بتوان خرید این نوع دامنه رو یکی از بهترین خدمات به کسب و کار خود دانست، زیرا قطعاً برندینگ شما را به اوج میرساند؛ فارغ از موضوعات گفته شده، در ادامه به مزایای دامنه پرمیوم میپردازیم.
- بهبود اعتبار برند
- سادگی در حفظ توسط مخاطبین
- ترافیک ارگانیک بیشتر
- رقابتپذیری بالاتر
- ارزش سرمایهگذاری
قیمت دامنه پرمیوم
قیمت خرید دامنه پرمیوم، به عوامل متعددی بستگی دارد که شامل طول دامنه، کلمات موجود در آن، پسوند دامنه و تقاضای بازار برای آن دامنه خاص هستند؛ دامنههای پرمیوم میتوانند از چند صد میلیون تومان تا چند صد میلیون قیمت داشته باشند؛ برای مثال، دامنههای کوتاه و تککلمهای با پسوند .com معمولاً بالاترین قیمتها را دارند که یکی از مشهورترین نمونهها، فروش دامنه voice.com با قیمت حدود 30 میلیون دلار است که معادل ریالی آن عدد بسیار قابل توجهی بوده و میتواند ارزش چندین کسب و کار متوسط و حتی بزرگ در ایران باشد!
نکته مهم:
رجیسترارها معمولاً قیمتگذاری دامنههای پرمیوم را بر اساس تحلیل تقاضای بازار و ارزش تجاری آنها تعیین میکنند. علاوه بر این، هزینه تمدید دامنه پرمیوم نیز ممکن است بالاتر از دامنههای عادی باشد.
ارزش واقعی دامنههای پرمیوم چقدر است؟
ارزش یک دامنه پرمیوم فراتر از قیمت آن است و عوامل مختلفی تعیینکننده ارزش واقعی این دامنهها هستند؛ بزارید سادهتر بگم، ارزش دامنه نه تنها مادی است، بلکه ارزش معنوی دارد مثل بعضی یادگاری یا هدایا که بیشتر از ارزش مادی خود، ارزش معنوی دارند و برای شما با ارزش هستند؛ در ادامه به مهمترین دلایل چرایی این ارزش میپردازیم.
- پتانسیل برندینگ: دامنهای که میتواند به یک برند جهانی تبدیل شود و باعث رشد انفجاری کسب و کار شما شوند!
- ترافیک ارگانیک: دامنههای مرتبط با کلمات کلیدی محبوب میتوانند بدون نیاز به هزینه تبلیغاتی، ترافیک جذب کنند
- یکتایی و کمیابی: دامنههای کوتاه یا تککلمهای به دلیل کمیاب بودن، ارزش بالاتری دارند
- تقاضای بازار: ارزش دامنه پرمیوم بسته به تقاضای فعلی در بازار متغیر است