خدمات هاستینگ/ملت هاست

انواع ایمیل‌های اسپم

ایمیل به عنوان یکی از اصلی‌ترین ابزارهای ارتباطی در فضای دیجیتال شناخته می‌شود، اما گاهی این ابزار قدرتمند به دلیل وجود ایمیل‌ اسپم (Spam Emails)، می‌تواند به کابوسی برای کاربران تبدیل شود، زیرا اسپم‌ها نه‌تنها وقت شما را تلف می‌کنند، بلکه ممکن است منجر به مشکلات امنیتی جدی مانند فیشینگ، سرقت اطلاعات شخصی و نفوذ به سیستم‌های شما شوند که با توجه به این موضوع، در این مقاله، به بررسی ایمیل اسپم، انواع مختلف آن و نحوه فیلتر کردن ایمیل اسپم در سی پنل می‌پردازیم تا بتوانید با اطلاعات کافی، امنیت و بهینه‌سازی حساب ایمیل خود را تضمین کنید.

ایمیل اسپم (Spam Emails) چیست؟

ایمیل اسپم به پیام‌هایی گفته می‌شود که به صورت ناخواسته و معمولاً به تعداد زیاد به کاربران ارسال می‌شوند و حاوی محتوای تبلیغاتی، لینک‌های مخرب یا پیام‌هایی با هدف فریب کاربران برای کلیک بر روی لینک‌های آلوده هستند؛ اسپم‌ها به دلیل حجم بالای ارسال و محتوای بی‌کیفیت یا خطرناک، به عنوان یک تهدید جدی در فضای دیجیتال شناخته می‌شوند و طور معمول توسط بات‌ها یا ابزارهای خودکار ارسال می‌شوند و هدف اصلی آن‌ها جمع‌آوری اطلاعات کاربران، سرقت داده‌ها یا فریب دادن افراد برای انجام عملیاتی خاص مانند خرید محصولاتی غیرواقعی یا دانلود فایل‌های آلوده است.

انواع ایمیل‌های اسپم (Spam Email)

برخلاف تصورات که ایمیل اسپم را یک پدیده تک وجه ای می‌دانند، این پدیده مخرب شامل مدل‌های مختلفی است که اهداف مختلفی دارد و بعضی از مدل‌ها، میزان آسیب امنیتی به قدری بالاست که حتی نمی‌توانید تصور کنید! درست شنیدید، ایمیل مخرب در کنار ایمیل‌های تبلیغاتی که دریافت می‌کنید، می‌توانند شامل مدل‌های مخرب و هولناک باشند که با توجه به اهمیت این مدل‌ها در ادامه به انواع ایمیل Spam می‌پردازیم.

ایمیل‌های اسپم تبلیغاتی

رایج‌ترین نوع اسپم است که برای تبلیغ محصولات یا خدمات استفاده می‌شود و معمولاً حاوی پیشنهادهای جذاب و گاهی غیرواقعی مانند تخفیف‌های بزرگ یا هدایا هستند که کاربران را ترغیب به کلیک کردن می‌کنند و هدف آن‌ها افزایش کلیک سایت و فروش محصولات و خدماتشان می‌باشد که از نظر امنیتی، در دسته ایمیل‌های کم خطر ولی اعصاب خورد کن قرار می‌گیرند.

اسپم فیشینگ (Phishing)

این نوع اسپم خطرناک‌ترین نوع ایمیل اسپم است و هدف آن سرقت اطلاعات حساس کاربران مانند اطلاعات حساب بانکی، رمز عبور و اطلاعات شخصی است؛ این ایمیل‌ها معمولاً ظاهر معتبر و حرفه‌ای دارند و به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که کاربران به راحتی فریب بخورند و در دسته ایمیل‌های پرخطر و حساس قرار می‌گیرند که هدف آن‌ها اطلاعات بانکی شماست.

ایمیل‌های حاوی بدافزار

این اسپم‌ها شامل فایل‌ها یا لینک‌هایی هستند که با کلیک بر روی آن‌ها، بدافزارهایی نظیر ویروس یا تروجان در سیستم کاربر نصب می‌شود و از همه مدل‌ها خطرناک‌تر هستند، زیرا هدف نفوذگر هر نوع دیتای می‌تواند باشد و این یعنی تمام اطلاعات شخصی، سازمانی و شرکتی شما در خطر است و از سیستم شما به عنوان زامبی هم می‌توانند استفاده کنند؛ این نوع ایمیل در دسته خطرناک‌ترین ایمیل‌ها قرار می‌گیرد و امیدواریم که به هیچ عنوان یکی از این ایمیل‌ها برای شما ارسال نشود.

هرزنامه‌های مرتبط با کلاهبرداری

این ایمیل‌ها معمولاً وعده‌های بزرگ و غیرواقعی مانند برنده شدن در قرعه‌کشی‌های بین‌المللی یا ارثیه‌های کلان را ارائه می‌دهند که تنها هدف آن‌ها کلاهبرداری مالی است و بسیار هم رایج هستند و شاید خود شما نیز جزو قربانیان این مدل باشید؛ ولی به شما اطمینان می‌دهیم که هیچ مدل ایمیلی از نوع سوم خطرناک‌تر نیست! ولی به هر حال باید جلوی این ایمیل‌ها را بگیرید.

نحوه فیلتر کردن ایمیل اسپم در سی پنل

یکی از راهکارهای مؤثر برای مدیریت اسپم‌ها استفاده از ابزارهای ارائه‌شده در سی‌پنل است که کمک شایانی برای فیلتر کردن ایمیل‌های اسپم، به شما می‌کنند تا بتوانید به راحتی جلوی بروز فاجعه‌هایی عمیق که حتی نمی‌توانید تصور کنید چه پیامدهایی را برای شما در بر دارد، را بگیرید، پس اگر می‌خواهید یکی از مهم‌ترین روش‌های کلاهبرداری را از سایت خود دور نگه دارید، مراحل زیر را دنبال کنید.

  • ابتدا وارد سی‌پنل حساب میزبانی خود شوید و نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید
  • در مرحله بعد دنبال گزینه‌ی Spam Filters باشید و روی آن کلیک کنید
  • تنظیم سطح حساسیت برای جلوگیری از ارسال ایمیل‌های اسپم که توصیه می‌کنیم در این مرحله دقت داشته باشید تا حساسیت را زیاد بالا نبرید
  • برای جلوگیری از ورود اسپم‌ها، سطح حساسیت را به حدی تنظیم کنید که باعث مسدود شدن ایمیل‌های معتبر نشود
  • در بخش تنظیمات فیلتر، می‌توانید قوانینی تعریف کنید که بر اساس کلمات کلیدی، فرستنده‌ها یا نوع محتوا، ایمیل‌های اسپم را شناسایی و حذف کند.
  • در نهایت مطمئن شوید که ایمیل‌های ارسالی از آدرس‌های مورد اعتماد به لیست سفید (Whitelist) اضافه شده باشند
  • مرحله آخر باعث می‌شود از اسپم شدن ایمیل‌هایی که شما نیاز دارید، جلوگیری به عمل آید

جمع‌بندی

ایمیل‌های اسپم یک چالش قدیمی ولی کارآمد در دنیای دیجیتال هستند که می‌توانند مشکلات متعددی مانند کاهش بهره‌وری، خطرات امنیتی و حتی ضرر مالی به همراه داشته باشند؛ آگاهی از انواع اسپم و نحوه فیلتر کردن آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است که در این زمینه ابزارهای سی‌پنل مانند Spam Filters می‌توانند به‌طور موثری به شما در مدیریت این مشکل کمک کنند، پس با مراجعه به بخش نحوه فیلتر کردن ایمیل اسپم در سی پنل آموزش دادیم، جلوی این مشکل را بگیرید.

با امتیاز دادن به این مقاله به ما در بهبود کیفیت، کمک کنید!
اشتراک گذاری در
لینک کوتاه

علیرضا جلیلوند

سلام ✋علیرضا جلیلوند هستم، سئو کار و نویسنده حرفه‌ای با تجربه بیش از 7 سال در حوزه دیجیتال مارکتینگ که دارای مدرک کارشناسی نرم افزار هستم و به طور تخصصی بر روی تکنیک‌های سئو، تحلیل کلمات کلیدی و استراتژی‌های تولید محتوا تمرکز دارم و با به دنبال شناخت عمیق الگوریتم‌های گوگل و روندهای تغییر در سئو هستم

🔥 تازه ترین مقالات

🔥 دسته بندی های محبوب

مقالات مرتبط